Тя е била на Ан Лоу

Когато известна двойка обяви намерението си да се ожени, целият свят задава само един въпрос: каква ще бъде роклята на булката? Така стана и когато сенаторът Джон Ф. Кенеди и Жаклин Бувие, момиче от известното американско семейство, обявиха годежа си, съобщава Yandex.

Булката ни се усмихва лъчезарно от снимките, подпряна на младоженеца, който е уверен и достоен. Роклята й в цвят слонова кост от тафта ще стане легендарна, милиони момичета ще мечтаят да се оженят в рокля „като на госпожа Кенеди“, но както често се случва, зад красивата картина има цяла история.

Най-уникалните сватбени рокли на всички времена (ГАЛЕРИЯ)

Жаклин Кенеди става модна икона, но майка й Джанет Лий Бувие избра дизайнера и стила за сватбената й рокля. Тя избира Ан Лоу, която някога е шила сватбената рокля на самата Джанет.

РОДИ СЕ ЗВЕЗДА: Блестящата Мерилин Монро - сексимволът на Холивуд (ГАЛЕРИЯ)

Името на Ан Лоу не се споменава в пресата, което изглежда странно, защото журналистите подробно описват церемонията и сватбената рокля на булката. Но дизайнерът се занимава не само с роклята на Жаклин, но и с роклите на шаферките.

Несправедливо е, че тя не е получила своя момент на слава и не е станала известна, а всичко това, защото е афроамериканка. Въпреки че Ан Лоу е облекла много дами от американския елит, включително съпругата на Рузвелт, само малцина знаят нейното име.

Обратно към роклята! За направата й били необходими 45 метра копринена тафта с цвят слонова кост. Работата по проектирането започва почти веднага след годежа, трябвало да се направи за осем седмици.

Роклите на булката и шаферките вече били готови, когато изведнъж, десет дни преди сватбата, в ателието се спуква водопроводна тръба и всичко е безнадеждно съсипано.

Смъртта на Лейди Ди - мистерията, която ражда конспирации (ГАЛЕРИЯ)

Тогава Ан Лоу събира цялата си смелост и за десет дни в ателието си ушива изцяло нов тоалет на булката и възстановиха всички повредени рокли за шаферките.

Ан и нейните помощници работели 24 часа в денонощието. А Жаклин дори не знаела за този инцидент. За работата си Ан поискала само 500 долара, което би струвало няколко пъти повече при всеки друг дизайнер на нейното ниво.

ВРЕМЕТО НЕ ПРОЩАВА: Световните секссимволи – преди и сега

Жаклин е разкошна в деня на сватбата. Пухкавата пола била украсена с волани и розетки от волани, изработени от същия плат. Корсетът подчертавал тънката талия на булката. Деколтето на роклята разкривало крехките и нежни рамене.

Прическата била украсена с воал от антична дантела, който принадлежал на бабата на Жаклин. Леката дантела почти до петите превръща булката в приказна принцеса.

Роклите за милиони в историята на червения килим (ГАЛЕРИЯ)

Колието от перли и диамантените гривни били подарък от младия съпруг. Тук е „нещо старо, нещо ново“, със сигурност е имало и нещо синьо, може би жартиера или катарами на обувките?

Самата Жаклин обаче не била възхитена от вида си. Тя казала, че би искала роклята да подчертае нейната фигура, този стил нарекла „абажур“. Очевидно при избора на дизайн майка й не взела предвид нейното мнение.

Не й харесал и изумрудения пръстен от Van Cleef & Arpels, дарен от Джон за годежа. На сватбата бил скрит под ръкавици, но веднага щом се появила възможност, Жаклин го преработила и добави диамантени листа към изумруда.

Сватбата на Джон Кенеди и Жаклин Бувие е луксозна, присъствал дори папата. Вестниците го сравняват с коронация, въпреки че семейството на Жаклин настоява за по-скромни тържества. На това бащата на Джон отговори: "Вие просто омъжвате дъщеря си, а аз тази сватба трябва да запозная страната с бъдещата първа дама на САЩ." 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

10 факта от живота на холивудски звезди, които не знаете (ГАЛЕРИЯ)

Рокли на принцеса Даяна на изложба в Лондон (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

28 исторически снимки, които трябва да видите (ГАЛЕРИЯ)

40 кадъра от миналото, които ще ви впечатлят (ГАЛЕРИЯ)

Историите, които се крият зад най-култовите снимки (ГАЛЕРИЯ)

София Лорен на 82 (ГАЛЕРИЯ)

София Лорен – грозното пате, станало лебед

Тайната за тънката талия на Одри Хепбърн (ГАЛЕРИЯ)

Почина една от иконите на френското кино Жана Моро (ВИДЕО+СНИМКИ)

13 звездни двойки, чиято любов пламва на снимачната площадка (ГАЛЕРИЯ)

40 секси звезди на 40+ (ГАЛЕРИЯ)

Кой известен мъж е с най-красивото лице на света? (ГАЛЕРИЯ)

Никол Кидман на 50: Любопитни факти за актрисата (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Брад Пит разпространи интимни снимки на Анджелина (ГАЛЕРИЯ)

София Лорен – една икона на 83 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-стилните кралски особи (ГАЛЕРИЯ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.