„Орлите" имат коефициент от 27.000, който е повече от два пъти по-голям от сумарния на останалите български тимове

Деветкратният шампион на България „Лудогорец” заема 50-ото място в ранглистата на УЕФА в евротурнирите за последните пет години. „Орлите" имат коефициент от 27.000, който е повече от два пъти по-голям от сумарния на останалите български тимове, пише gong.bg.

„Лудогорец” привлече национал на Бенин

Начело на класацията е носителят на Шампионската лига Байерн Мюнхен следван от Барселона, Реал Мадрид, Ювентус и Атлетико Мадрид. Челната десетка допълват Манчестър Сити, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Севиля и Ливърпул.

Столичният ЦСКА се намира на 149-ата позиция с 5.500 точки. „Армейците" могат сериозно да подобрят мястото си, ако успеят да елиминират следващите три съперника в Лига Европа.

Другият тим, който може да отбележи напредък, е „Локомотив” (Пловдив), който е с 3.500 точки. За целта „смърфовете" трябва да елиминират английския „Тотнъм”.

"Лудогорец" представи четвърти нов (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Левски” има същия точков актив - 3.500. Но „сините" пропуснаха тазгодишното издание на Лига Европа след загуба в последния кръг на миналото първенство точно от „Локомотив” (Пловдив).

„Славия” отпадна в първия квалификационен кръг и остана с 2.750 точки.

Останалите родни тимове в ранглистата са „Ботев” (Пловдив) с 1.000 точка, „Берое” с 0.500 точки и играещият вече при аматьорите „Дунав” с 0.250 точки.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.