"Този парламент е изчерпан, участието на БСП в него е единствено, за да осигурим честни избори", каза още той

„Това, което опозицията и протестиращите в момента искат са честни предсрочни избори. Протестът е резултат от една дълбока политическа криза, започнала не вчера и не онзи ден. Той е резултат от крайностите, до които стигна това управление”. Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков в студиото на „Неделята на NOVA”.

„Протестът е по-голям от всяка политическа сила. Той има ясни искания. В крайна сметка обаче, никоя политическа сила не може и не бива да го присвоява”, каза още той.

Караянчева: Разделението идва от президента

"Този парламент е изчерпан, участието на БСП в него е единствено, за да осигурим честни избори, за да не позволим ГЕРБ да променят по един безобразен начин Изборния кодекс и за да бъдат информирани българските граждани за всичко, което се случва", обясни Божанков.

Каракачанов: Много неща могат да ни обединяват днес

Той информира, че още през пъвия му работен ден следващата седмица ще извика министъра на вътрешните работи в Народното събрание, за да отговори на въпросите - вярно ли е, че частна охранителна фирма участва на протеста, дали са идентифицирани полицаите на протеста, които са носели хладно оръжие и боксове и имат ли наказания, както и защо са били арестувани хора без основание - журналисти, представители на Юнеско и други мирно протестиращи.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.