Документите, които трябва да бъдат подновени тази година, са над 90 хиляди само в Хасковска област

Oпашки се извиха пред паспортните служби в края на лятото. Най-големите струпвания са в Кърджали и Хасково. Там масово започнаха да се завръщат и двойните граждани от Турция, чиито документи изтичат.

Въпреки че опашките се трупат от рано сутринта и на обяд е натоварено. Най-вече в Хасково и в съседната област Кърджали. Причината е пристигането на двойните граждани от Турция, които по принцип се възползват от идването си за празниците да подменят документите, но тази година това не беше възможно - след отпадането на карантината за пристигащите от Турция пред паспортните служби настана хаос.

Отпада ревалидирането на лични документи

Всъщност над 2 милиона лични карти, шофьорски книжки и паспорти изтичат тази година. Тази сутрин само за 30 минути на опашката са минали над 100 души.

 

 

„Когато си подавах документите във вторник почаках доста – над два часа и половина. А чакането никога не е приятно. Трябва да замина спешно и няма как да не си изкарам документите”, казват чакащи на опашката.

Документите, които трябва да бъдат подновени тази година са над 90 хиляди само в област Хасково.

Сингапур също ще признава изтекли български паспорти

„Ако преди седмица приемахме по 500 заявления дневно, то те вече са 1000. Взели сме всички възможни мерки за бързото протичане на процеса. Помислили сме и за предпазните мерки”, обясни Антония Антонова, ОД на МВР – Хасково.

Репортер: Димитър Иванов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.