Цената на проекта е милион и половина лева

До 15 септември големите ремонти в столицата приключват. Това обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя провери рехабилитацията на булевард "Монтевидео", за да се увери, че до първия учебен ден и последният участък ще бъде завършен.

„Ще останат обектите, които строим – Южната дъга и съответно „Тодор Каблешков"”, каза Фандъкова.

„Ще се гонят срокове и ще се следи за качеството на изпълнението на проектите. Трябва да се обръща внимание на всички градивни критики от страна на обществото”, каза зам.-кметът по строителство на Столична община Ангел Джоргов.

Така, според столичните общинари, София е готова за големия наплив в движението, съпътстващ новата учебна година. А проблемът с недостига на места в градините няма как да бъде решен засега.

„В следващите три години ще можем да осигурим места не само за 4-годишните, а и за децата от 3 до 6 години”, каза Фандъкова.  

 Взето е предвид и увеличаването  на децата в София. Очаква се да бъдат отворени 180 нови групи според 3 годишната програма. 

Репортер: Тома Петков

Фандъкова: Ремонтът на бул. „България“ е последният ключов ремонт на булевард в столицата

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.