Шофьорът не спрял на стоп палка

Истински екшън се е разиграл в София в нощта на петък срещу събота. Всичко започнало като рутинна полицейска проверка. Екип на „Пътна полиция” подава сигнал със стоп палка към бус. Шофьорът обаче не спира, а подкарва превозното средство с висока скорост.

ЗРЕЛИЩНО ПРЕСЛЕДВАНЕ В САЩ: След поредица от катастрофи заловиха 10-годишен беглец от закона

Следва гонка с полицията като от екшън филм. Бусът е преследван от няколко полицейски автомобила по няколко големи столични булеварда, преминал през паркинг на търговски център, където минал през спуснати бариери, след което поел по бул. „Цариградско шосе” в лентата за насрещно движение. Бусът е спрян след катастрофа със служебен автомобил на „Специализирани полицейски сили”.

Четирима арестувани след зрелищна гонка в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност. От прокуратурата сочат, че 25-годишният мъж е осъждан, а деянието, което е извършил, се отличава с изключителна дързост и е създавал реална опасност за живота и здравето на другите участници в движението. Шофьорът на буса е задържан за 72 часа. А днес ще бъде внесено мотивирано искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.