Как започва учебната година в необикновеното училище?

Учебната година в Първо основно училище „Никола Вапцаров” в Берковица започва необикновено в стая с терариум, сред змии и гущери. Ръководството и педагогическият екип са разработили мерки, за да подсигурят безопасна среда за учениците.

ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН: Училищата отварят при засилени противоепидемични мерки

„Учебната година започва съвсем спокойно, следвайки насоките, които получихме от МОН. Учениците от начален и прогимназиален етап ще влизат  през отделни входове. Създадени са и схеми. Ще се преминава на входа през медицинско лице”, обясни зам.-директорът Татяна Милчова.

Училището е подготвило и изнесена класна стая.

Маските в учебното заведение ще за задължителни в коридорите. „Некомфортно е, трудно е да се диша и е задушно. Все пак обаче ще нося, защото трябва”, каза ученик.

Красимир Вълчев: Няма планирано затваряне на училищата

Началният учител Виргиния Ангелова смята, че шлемът за преподавателите е по-убоден. „Дава възможност, когато говоря децата да виждат цялото ми лице. За тях това е важно. За учителите би било по-трудно да са с маски 40 минути. Нашето училище осигури много хубави шлемове, които можем да дезинфекцираме, сподели тя.

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.