Обяснение даде диетологът Наталия Пугачева

Диетологът Наталия Пугачева изброи зеленчуци, които трябва да се консумират от хора, които искат да отслабнат. Различни салати, особено спанак и целина, са идеални храни за отслабване, каза тя.

Диетолог: Човек с наднормено тегло изгражда по-трудно имунитет

"В допълнение към високото съдържание на фибри, фолиева и аскорбинова киселина, листата на марулята съдържат много калий, естествен диуретик", каза диетологът в интервю за вестник " Комсомолская правда".

Какво да не слагаме в чая си (ГАЛЕРИЯ)

За по-добро усвояване на хранителните вещества, лекарят препоръча подправянето на салатата с малко количество растително масло. Други зеленчуци, помагащи за отслабване, включват зеле, краставици и цвекло. Освен че са с ниско съдържание на калории, тези храни насърчават нормалното храносмилане и спомагат за подпомагане на енергийния метаболизъм, предаде БГНЕС. В допълнение, диетологът препоръчва да се включат в диетата зеленчуци с пикантен вкус - джинджифил, хрян, лук и чесън.

Как да извлечем максимална полза от ядките?

„Всеки от тях има свои специални полезни компоненти, биологично активни вещества, които имат антисептично, антиоксидантно, стимулиращо действие, което е много полезно за тези, които водят здравословен начин на живот“, заключи тя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.