Пернатите от британската порода „Каки Кембъл”, се пускат навън 20 дни след излюпването си

След прибирането на реколтата от ориз в Тайланд фермерите прибягват до необичайна помощ при почистването на огромните полета от вредители. Ято от 10 000 патици се включва в борбата с охлювите, които се крият сред стърнищата, съобщава Ройтерс.

Кадри, заснети с помощта на дрон, показват инстинктивното движение на птиците между оризищата. Охлювите са истински деликатес за патиците, които нямат нужда от напътствия, за да ги открият сред огромната водна площ.

Плъховете в Ню Йорк са еволюирали така, че все повече приличат на хората

В провинция Након Патом  - както и в други региони, в които се произвежда ориз, този начин на отглеждане на патиците е традиция, датираща векове. Тя се нарича ped lai thoong, което в превод означава „преследване на патици в полето”.

Патиците от британската порода „Каки Кембъл”, се пускат в оризищата 20 дни след излюпването си. Те ще останат там в продължение на следващите най-малко пет месеца. След това те се връщат отново във фермата, където снасят яйца през следващите три години.

Как да се справим с 10-те най-разпространени вредители?

„Фермерите са облагодетелствани от този начин на отглеждане на патиците, тъй като спестяват разходи за изхранването им”, посочва 34-годишния Апиват Чалермклин, който е второ поколение фермер. Понастоящем той има цели 4 ята с патици които се движат из различни оризови полета, в които по традиция се отглеждат по най-малко три реколти всяка година.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.