Шофьорите на товарни камиони няма да са задължени да представят резултати от PCR тест

Ограниченията за влизане на територията на Гърция, въведени срещу разпространението на COVID-19, остават. С решение на гръцкото правителство от 16 септември до края на месеца се удължава действието на прилаганите до този момент мерки, казват от МВнР.

Ураган в Средиземно море (СНИМКА)

Българските граждани, пътуващи за страната, задължително ще трябва да попълнят формуляр за локализиране на пътниците, заедно с генерирания към него QR код. Остава и изискването за представяне на отрицателен PCR тест. Условията ще важат за всички, пътуващи с кола, самолет или плавателен съд.

Шофьорите на товарни камиони няма да са задължени да представят резултатите от PCR тестове, но се запазва ограничението в товарните камиони, преминаващи през ГКПП Илинден - Ексохи да бъде само водачът.

310 нови случая на COVID-19 в Гърция, скок на интубираните

Преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през следните гранични контролно-пропускателни пунктове на Гърция: Промахон, Какавия, Кристалопиги, Евзони, Нимфея, Орменион, Кипи и Екзохи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.