Коментират музикантът Венци Мицов и журналистът Стефан Ташев

Опит за съживяване на затихващ протест - това прозира под вчерашната акция в Народното събрание, каза журналистът Стефан Ташев в ефира на "Здравей, България". В сряда бившият омбудсман Мая Манолова, нейни съпартийци и майки от „Системата ни убива” влязоха в парламента и дълго отказваха да излязат. Наложи се охранители на НСО да ги изведат един по един.

„Някои хора се опитват да си изперат биографиите, използвайки протеста. Визирам Мая Манолова и хора около нея, които използват жените от „Системата ни убива”, смята Ташев.

БЛОКАДА НА ПАРЛАМЕНТА: Протестиращи влязоха и отказаха да напуснат сградата (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Тези институции сме ги избрали, не за да ни размахват сърдито пръст, а за да ни служат”, контрира Венци Мицов. Според него липсва връзка между граждани и институции.

И двамата събеседници се съгласиха, че една държава е добре, ако възрастните и хората в неравностойно положение имат достоен живот.

„Когато те нямат достоен живот, средствата за протест може да са всякакви”, смята Мицов.

„Самата власт има нужда от протести, от силна опозиция, която да я държи в кондиция, иначе се отпуска”, коментира още Стефан Ташев.

Повече гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.