Експертите дадоха и някои съвети на любителите на различни диети

Калций и витамин D предпазват тялото от коронавируса, а захарта пречи на имунитета. Сред компонентите, които могат да защитят човешкото тяло от коронавирус, на първо място са калцият и витамин D. Такава информация, позовавайки се на мнението на изследвания на учените след началото на пандемията, беше публикувана в научното списание "Профил", предаде БГНЕС.

Кои са най-важните витамини за есента?

Според лекарите фибрите и калият ще помогнат за повишаване на имунитета при пандемия и след дълга карантина, а захарта трябва да се консумира по-малко в такива периоди. Диетолозите обаче предвиждат, че трябва да се прави разлика между естествена и добавена захар: захарта, която се съдържа, е полезна.

Как зеленчуците помагат на отслабването

Експертите дадоха и някои съвети на любителите на различни диети. Смята се, че не е полезно да се изключат напълно някои храни от менюто по време на вирусни епидемии. Прекалено строгите правила могат да „демонизират“ храната и да деактивират телесните сигнали. Вместо крайности, на феновете на здравословния начин на живот се предлага правилото 5/20. Той ви помага да се ориентирате в състава на продуктите и ви казва какво да купите и какво да оставите на рафта в магазина.

Диетолог: Човек с наднормено тегло изгражда по-трудно имунитет

Този принцип се прилага за всякакви диетична, твърдят диетолозите. Ако целта ви е например да увеличите приема на протеин, но да намалите количеството захар, трябва да изберете храни, които осигуряват повече от 20% от дневния прием на протеини и по-малко от 5% от дневния прием на захар. Това съотношение ще ви помогне да постигнете успех по-бързо, просто трябва внимателно да проучите етикетите на опаковките.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.