Инцидентът е станал в софийското село Чепинци

Полицай остана на улицата, след като пожар изпепели до основи къщата му. Инцидентът е станал в софийското село Чепинци. Огънят тръгнал от късо съединение. Мъжът е служител в „Охранителна полиция” в София. Днес няма нищо, освен работния гащеризон, с който е бил облечен.

Пожар в Тополовградско (ВИДЕО)

Домът на Ивайло Йорданов пламва в нощта на 16-ти срещу 17-ти септември. По това време мъжът дава дежурство. Работи в столичната „Охранителна полиция”. В семейната къща в Чепинци са неговите близки.

„През нощта се събуждам и чувам едно пукане, нещо като падане на буркани. Излизам навън да видя, защото обикновено котки обикалят по покривите и виждам пушек и огън”, разказва Зорка Найденова, майка на Ивайло Йорданов.

„Станало е късо съединение, от съседна на нас страна, от контакт”, казва Ивайло Йорданов.

Когато пожарникарите пристигат, къщата вече е изгоряла почти до основи. „Около двайсетина минути след подаване на сигнала, пожарната пристигна на място. Момчетата веднага започнаха да гасят. Вятърът е помогнал за разрастването на огъня. Съседите също се включиха да помагат. Пръскахме вода, но нищо не стана”, допълва Йорданов.

Пожар в бившата Захарна фабрика в Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той и семейството му остават само с дрехите на гърба си. Домът им не е застрахован. Нямат друг. Къщата е наследствена от баща му. За да се възстанови, тя трябва да се разруши до основи.

„Видимо е, че всичко трябва да се изгради наново. Да не говорим за другите неща като дрехи например. Нищо не става, всичко е изгоряло. Идва есен, поне покривът да се затвори, да няма валежи в помещенията”, казва полицаят.

Семейството се надява на помощ. Ръководството на МВР също започна кампания, в опит да събере необходимите за ремонта средства. „Изключително съм им благодарен. По много груби изчисления ще ни трябват около 30 000 лева”, казва Йорданов.

 „Ако има хора с добри сърца, които могат да помогнат, ще им бъдем до живот благодарни”, допълва майката на Ивайло Йорданов.

Ако искате да помогнете на Ивайло Йорданов, може да го направите с превод по следната банкова сметка:

Банка ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN сметка: BG98STSA93001527626494
Титуляр: Ивайло Богомилов Йорданов

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.