Вижте някои от тях

Около 300 обаждания на смяна се обработват от един оператор на системата 112 в Москва. Те са свързани най-вече с инциденти, трагедии, опасности и нещастия, като повече от половината изискват спешна реакция. Понякога обаче, идват обаждания, които развеселяват цялата смяна, разказват от службата, цитирани от РИА Новости и БГНЕС.

Маймуна открадна телефона на студент, за да си направи селфита (ВИДЕО)

„Мъж минавал през парка, за да отиде на работа, а лос го нападнал. Човекът се качил на дърво и ни се обади оттам. Той каза, че физическата му форма не позволява да се катери на дърво, но е успял да се изкачи от страх, като сега не може да слезе долу. А лосът през цялото това време продължавал да стои под дървото и да удря главата си по ствола. Извикахме спасители и местни рейнджъри на мястото, за да прогоним животното", казва Оксана Белорусец, главен специалист за приемане и обработка на спешни повиквания.

Тя си спомня и история за мъж, който три пъти на ден катастрофирал с нова кола, само от автокъщата до дома си.

Наталия Черни, водещ специалист по приемане и обработка на спешни повиквания, получила обаждане от плачещо момиче една вечер. То казало, че в апартамента й има някой - първо почукал на прозореца, а след това някой влязъл в стаята. Момичето се страхувало да запали светлината и поискало услугите да дойдат. „Оказа се, че прилеп е влетял в апартамента й, разказа Черни.

Мечка си "поигра" със спящ край басейна си мъж (ВИДЕО)

Операторите получават също и лъжливи обаждания. Най-често те са от деца. Има обаче и такива от тях, на които родителите им са ги научили да използват номер 112 по предназначение. „Децата се обаждат, молейки за линейка. Казват: „мама припадна, дядо загуби съзнание”; „мама и татко се карат: обадете се в полицията", посочва работещ в 112. И допълва: „Има например и случай, в който дете моли 112 да разбере кога се връщат мама и татко от работа, защото се страхува“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.