Англия въведе нови локални карантинни мерки днес

Рекорден брой заразени с коронавирус в Европа. За една седмица са отчетени 300 000 случая. Това е повече от заразените в пика на пандемията в края на март. Редица държави обявиха нови карантинни мерки, като всички се опитват да избегнат пагубната за икономиката общонационална карантина.

Англия въведе нови локални карантинни мерки днес. Специали правила влизат в сила в Северозапада, Мидландс и Западен Йоркшир. Медиите питат правителството колко близо е страната до пълна карантина.

СЗО очаква повишение на смъртността от COVID-19 през есента

„Общонационална забрана е най-крайната мярка. Както видяхме през пролетта, може да бъде приложена. Внимателно следим ситуацията. Виждате, че броят на случаите се увеличава. А за съжаление броят на приетите в болница се удвоява на всеки 8 дни", заяви британският здравен министър Мат Ханкок.

Рекорден брой заразени отчитат и във Франция. И там се опитват да се борят с явлението чрез локални забрани. От днес в Ница беше затегнат режимът. Преди това бяха Бордо и Марсилия.

 "Да, тревожим се. Не очаквахме това. Казваха, че младите в Марсилия няма от какво да се страхуват. Но ситуацията е сериозна и трябва да се пазим едни други", заяви живеещият в Марсилия Ален Кесари.

АНГЛИЯ ЗАТЯГА МЕРКИТЕ: Не повече от 6 души на едно място

Испания и Чехия са другите големи огнища. Но ръст на броя на заразените отчитат в почти всяка страна в Европа. Това се случва преди очакваното от специалистите усложняване на ситуацията през есента. И на разпространението на заразата в световен мащаб. Днес беше отчетено, че общият брой на случаите е преминал границата от 30 милиона.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.