Вижте какви ще са температурите през почивните дни

Първите признаци на есента вече са тук. Почивните дни ще са прохладни в по-голямата част на страната. В събота температурите следобед ще се колебаят между 21 и 28 градуса. Най-високи стойности - в крайния югозапад. Вятърът ще е с по-силни пориви в Югоизточна България покрай преминаването на циклона „Янос”. Неделята ще е по-топла с градус-два навсякъде. В Източна България се очаква да е с по-значителна облачност и вятър, но валежи са малко вероятни.

И през двата почивни дни морето ще е неспокойно с вълни между метър и два метра, по-високи по южните брегове. Утихване на вълнението се очертава във вторник. Заради вятъра по Черноморието дневните температури ще са между 20 и 25 градуса с по-високи стойности в неделя.

Първата есенна седмица ще започне със сухо време. Температурите ще се движат нагоре и към четвъртък-петък ще са с почти летни стойности – около 30 градуса. Леко смущение на времето се заформя през следващия уикенд. Прогнозите са над Източна Европа да премине студен атмосферен фронт от Запад на Изток с поредна серия краткотрайни и незначителни превалявания.


Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.