Демонстрацията беше срещу възможна нова национална карантина и ваксинация

Тридесет и двама души са задържани на демонстрация срещу възможна нова национална карантина и ваксинация срещу коронавирус, проведена в центъра на Лондон, се посочва в съобщението на лондонската полиция, цитирано от ТАСС.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

„Извършени са общо 32 ареста за закононарушения, които включват организиране на бунтове с насилие, нарушаване на обществения ред, нападения срещу служители на реда и нарушения на правилата, наложени във връзка с COVID-19, се отбелязва в съобщението на Скотланд Ярд. Двама полицаи са леко ранени. Излезлите на площад Трафалгар са привърженици на конспиративните теории като основа на пандемията на коронавируса и са оказали съпротива на служителите на реда, които опитали да разпръснат протеста.

ТЕЖКА ИНФЕКЦИЯ: Хиляди покосени в Китай

Скотланд Ярд предприе драстични мерки, защото стотици протестиращи отказаха да спрат незаконната демонстрация. В Англия има забрана за масови събирания, за да се намали рискът от предаване на инфекцията.

Китайски хакери откраднаха данни за ваксини от испански лаборатории

Кадрите, публикувани в социалните мрежи, показват, че демонстрантите са образували човешка верига, което затруднява полицията да ги разпръсне или задържи. Малко от протестиращите са носили защитни маски, а в тълпата са забелязани плакати, в които се твърди, че коронавирусът е фалшив, ваксините са зло, че 5G е истинският разпространител на вируса и призовават за съпротива срещу тиранията на правителството.

Кунчев ще поиска удължаване на извънредната обстановка с два месеца

В края на август, според различни оценки, от няколкостотин до 10 хиляди души са участвали в подобен протест в централната част на Лондон. Сред задържаните беше и по-големият брат на бившия лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин, Пиърс Корбин. По-късно той е глобен с 10 000 британски лири за организиране на протеста./ БГНЕС

14% от доброволците, изпробвали руска ваксина, имат оплаквания

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.