В него влизат бивши кадри на ГЕРБ, общественици и популярни лица

Партията на Цветан Цветанов - „Републиканци за България" представи своя Инициативен комитет. В него влизат бивши кадри на ГЕРБ, общественици и популярни лица. Амбицията на политическия проект на Цветанов е да предложи нова алтернатива в център-дясно.

Според лидера на новата формация и бивш втори в ГЕРБ настоящото управление се е изчерпало. Цветанов е категоричен, че на следващите избори ще има нов премиер, независимо от победителя. А амбицията на "Републиканци за България" е да играят основна роля в следващото правителство.

„Обществената оценка е, че това правителство е изчерпало подкрепата за политиките, които прави днес. Разбира се, че всяко едно правителство има своя министър-председател и виждате, че желанието на демократичната общност е за оставка. Представяме си да управляваме заедно с тези политически формации, които поддържат твърдата и последователна евроатлантическа посока. Стремим се да имаме енергийна независимост и всичко, което е свързано с приятелството и добросъседството с нашите съседи, и да бъдем един лидер в региона. Трябва да направим задълбочен и правилен анализ, но най-важното е, че трябва да очертаем бъдещето. Днес аз и всички, с които сме водили подобни разговори, не виждаме хоризонта, който трябва да има страната”, заяви Цветанов.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.