Задържани бяха и задържа протестиращи пред посолството на Беларус в Москва

Силите за сигурност започнаха масови арести на протестиращи в района на площада на Победата в центъра на Минск, където участниците в опозиционния Марш на солидарността бяха принудени да спрат пред преградилите пътя им служители на ОМОН, предаде ТАСС.

Затвори ли наистина Беларус границите си?

Най-малко 30 демонстранти са били заловени в тълпата и откарани в арестантски автомобили. Арестите започнаха, след като колоната постоя известно време пред подредените във верига служители на реда, подкрепени от водни оръдия и заградителни щурмови автомобили "Рубеж", и хората решиха да се върнат обратно и започнаха да отстъпват, предаде БТА.

Служители на силите за сигурност преследват отстъпващата по проспект "Независимост" колона от демонстранти, принуждавайки хората да се разпръскват по съседните улици.

Външните министри на ЕС чакат Тихановска в Брюксел

Руската полиция е задържала около 10 души до посолството на Беларус в Москва, където се събраха несъгласни с резултатите от президентските избори в страната.

 

 

Срещу дипломатическата мисия на Беларус в Москва има стотина протестиращи. Полицията задържа няколко участници в акцията, но някои след това бяха освободени, след проверка на документите.

Сред задържаните беше и беларуската певица Анжелика Агурбаш, но бързо я освободиха. Протестиращи се събират пред посолството на Беларус всеки ден от 9 август насам.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.