История не от приказка, а реална такава от бургаския зоопарк

Семейство отгледа осиротели бебета полярни вълци. Историята не е от приказка, а е реална такава от бургаския зоопарк, където двойката бели хищници са първите полярни вълци, дали поколение у нас.

С ВЪЛЦИ У ДОМА: Семейство с три деца отглежда хищните любимци в апартамент в София (ВИДЕО)

Животните, пристигнали от зоопарк в Полша, и до днес остават гордостта и емблемата на бургаския зоопарк. Дивите хищници, които трудно се приобщават към човека, успяват да се адаптират у нас. Дори създават поколение малки. Само дни след раждането им обаче вълчицата неочаквано се разболява, а екип ветеринари не успява да я спаси. Кръстьо и семейството му решават да се погрижат за бебетата.

„Това беше голяма трагедия. За да вземем малките и да се погрижим за тях се наложи дори да упоим мъжкия, защото той не ги даваше, пазеше ги до последно. Въпреки че той самият не можеше да направи нищо. Оттам нататък, почти през ден, малките бяха до него. Показвахме му ги през мрежата, за да знае че те растат. Израснаха пред очите му”, каза Кръстьо Дъбов.

Репортер: Елена Танева

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.