Премиерът говори пред работници на пътен възел „Славяни”

Продължават обиколките на премиера Бойко Борисов в страната. Този път той отиде в Ловешко, където направи изявление, показано във Facebook. „Ако си кажат програмите и ако са по-добри от нашите, народът ще ги избере”. Така Борисов коментира исканията за оставка на правителството, докато инспектираше магистрала „Хемус”.

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 21 септември 2020 г.

В първия работен ден на седмицата, премиерът отново тръгна на път, за да види напредъка в изграждането на магистрала „Хемус”. Наред с инспекцията, Борисов коментира и  продължаващите протести.

„Не само, че не сме се отчаяли, а точно обратното – много ясно се виждат едните, които работят какво показват, какво правят, и другите какво искат. Ако застанат и си кажат програмите и ако са по-добри от нашите, народът ще ги избере, след няколко месеца има избори. Миналата година имахме 2 избора – за евродепутати и местна власт. Така че всеки има право на действие, когато са в рамките на закона, те са прави”, заяви Борисов.

Премиерът коментира и различните демонстрации под прозорците на властта.

„Хубаво е - прожектират филмчета, не е лошо. Демокрация е! Като няма провокации, всеки може да протестира колкото си иска. И да си изказва тезите. Но това е, което ние трябва да оставим за следващите поколение”, допълни Борисов.

На призив от присъстващ: „Няма да се предавате!”, Борисов отговори: „На кой да се предадеш, ние искаме, ама няма на кой”.

А докато разговаряше с хората в участъка на отсечката Ловеч – Плевен, премиерът изтъкна и  постигнатото от кабинета. И определи пътен възел „Славяни“ като „уникално съоръжение”.

След това припомни кога е готов да се оттегли от политиката.

Никой преди нас дори не си е помислял да построи АМ "Хемус". Ние ще я направим и ще я оставим за поколенията. През 2024...

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 21 септември 2020 г.

„Аз съм им казал, като видя „Хемус” се пенсионирам от политиката. Нито е проектирана, нито е правено сметка някой да строи „Хемус”. Никога. Само са лъгали хората”, заяви Борисов.

Той коментира и ситуацията с кметовете в малките населени места. 

„Свързах ги с Кирил Ананиев, в четвъртък в 10:00 часа ще се срещнат и там ако трябва да се промени закона за финансирането”, обяви още премиерът.

Рано тази сутрин кметове на малки населени места излязоха на мълчалив протест в Калофер с искане всяко населено място да има своя финансова рамка, която кметът на общината да е длъжен да изпълни, а не както сега – по своя преценка. Те настояват още прагът за съставяне на кметове на кметства да бъде върнат на 100 души, защото сега над 270 хил. души са лишени от правото сами да избират кмет.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.