To може да бъде закупено с рецепта

„Арепливир” за амбулаторно лечение на COVID-19 се появи в московските аптеки, съобщи РИА Новости. Според оператор на кол център, където от агенцията се информирали, лекарството се предлага в аптеките на една от метростанциите.

Руско лекарство намалява смъртността от коронавирус с пет пъти

Опаковка от него струва 12 320 рубли и може да се закупи с рецепта. „Арепливир“ е създадено на базата на лекарството „Фавипиравир“. Специалистите на „Промомед” са разработили собствена технология за производство на пълен цикъл, предава БГНЕС. 

„Арепливир“ беше одобрено от руското здравно министерство още през юни, но досега се използваше само за лечение на пациенти в болници.

Руската ваксина срещу COVID-19 вече е в болниците

Миналата седмица министерството разреши амбулаторната употреба на две произведени в Русия лекарства за коронавирусна инфекция с международното непатентовано наименование „Фавипиравир“. В допълнение към „Арепливир“ в аптеките се появи и „Коронавир“ на компанията „Р-Фарм“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.