Резервации могат да се правят и онлайн

На Берлинския фестивал за зелени технологии „Грийнтех“ пионерът в градския въздушен транспорт „Волокоптер“ обяви, че стартира първата публична продажба и резервация на полети с електрическо въздушно такси в света. Един билет струва 300 евро и може да се резервира онлайн, пише БГНЕС.

Първото въздушно такси е готово за излитане през 2025 година (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Въз основа на нашите публични тестови полети и постижения, ние проправихме пътя, по който електрическите полети в градовете ще станат нещо обичайно само за няколко години. С пускането на резервациите сега каним нашите фенове и иноватори от цял свят да се присъединят към нас и да бъдат сред първите, които ще изпитат тази нова и вълнуваща форма на транспорт“, каза изпълнителният директор на „Волокоптер“ Флориан Ройтер.

Робот ще прави 160 бургера за час в САЩ

„Волокоптер“ е специализиран в проектирането на електрически многоредови хеликоптери под формата на лични въздушни превозни средства, предназначени за използване на въздушно такси. Германската компания е първата, която реши да пусне на пазара тази все още експериментална технология, дори преди да получи регулаторен лиценз за полет. Билети могат да се закупят в платформата за резервации на „Волокоптер“. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.