22-ма ученици са под карантина

Заради заболяла от COVID-19 учителка 22-ма ученици от поповското село Зараево утре няма да влязат в клас. Учебният процес в училището ще продължи нормално.

Два са новите случая на коронавирус в област Търговище - жени на 49 г. от село Захари Стояново и на 60 г. от търговищкото село Баячево, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

Двама ученици в Русенско са с коронавирус

Заболялата жена от Захари Стояново е била хоспитализирана в МБАЛ "Медика Русе" на 19 септември, с висока температура и кашлица. Тя е контактна на съпруга си, който е с положителен резултат от PCR-тест, считано от 19 септември. Жената е учителка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Зараево и последно е била на работа на 18 септември. Контактни в училище са 22 ученика. Всички са поставени под домашна карантина за период от 14 дни.

Учебният процес в училището ще продължи нормално, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и строг вътрешен контрол за изпълнението им.

Още двама ученици от Езиковата гимназия в Стара Загора са с COVID-19

Вторият случай касае жена, работеща като чистач в хоспис в Търговище. Била е последно на работа на 8 септември. Тя е приета за лечение на бронхит в МБАЛ - Търговище на 21 септември. След позитивиране на резултата пациентката е приведена за хоспитализация в Инфекциозно отделение.

Информация за случая е подадена на управителя на хосписа за предприемане на цялостна дезинфекция на помещенията в сградата. Предстои планово изследване на всички служители и домуващи, уточняват от Щаба.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.