В сряда страната регистрира 1 769 случая на COVID-19, което доведе общия брой до 275 927

Германският външен министър Хайко Маас се постави под карантина в сряда, след като един от неговите служители по сигурността направи положителен тест за коронавирус, заяви говорителка на министерството.

Маас e с отрицателен резултат от предварителен тест, проведен в сряда, каза тя в изявление.

"Външното министерство работи с органите на общественото здраве, за да установи дали са засегнати други хора и са необходими други мерки", каза тя и добави, че с всеки, който може да е бил изложен на контакт, ще бъде направена връзка.

Изписаха Алексей Навални от болницата

Маас бе в понеделник в Брюксел, където се срещна с колегите си от ЕС, както и с лидера на опозицията в Беларус Светлана Тихановская.

Канцлерът Ангела Меркел през март се постави в карантина, след като посети лекар, който даде положителен тест за коронавирус, но всички нейни последващи тестове се оказаха отрицателни.

Германия не е пострадала така от пандемията, както се вижда в много други европейски страни, но броят на заразените нараства.

Германия отбеляза най-големия брой заразени с COVID-19 за денонощие

В сряда страната регистрира 1 769 случая, което доведе общия брой до 275 927.

Броят на смъртните случаи се е увеличил с 13 на 9 409, съобщиха от Института Роберт Кох за контрол на заболяванията. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.