За да изгуби част от теглото си, мъжът преминал през комплексно лечение и три операции

Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в Книгата на рекордите на Гинес мексиканец Хуан Педро Франко успя да се пребори с коронавируса, от който се разболя преди месец, предаде Франс прес. Франко, който успя да свали от 2017 година насам почти 400 кг, коментира, че битката му не е била никак лесна, защото е в много рискова група, предаде БТА.

Най-дебелият човек в света отслабна с 330 кг (СНИМКИ)

"Изпитвах ужасни болки в главата и в тялото, имах висока температура и се задушавах", сподели 36-годишният мъж от дома си в щата Агуаскалиентес в централната част на Мексико.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juan Pedro Franco (@juanpfranco) on

Телесната маса на Хуан Педро Франко достигна до 595 килограма. И въпреки че сега тежи "само" 208 кг, неговото свръхтегло и свързаните с него диабет, високо кръвно и хронична обструктивна белодробна болест играха срещу него в борбата му с COVID-19.

Кой е най-тежкият мъж на света? (СНИМКИ)

"Пациентите с неговите диагнози са по-склонни да прекарат с тежки усложнения инфекцията и шансовете им да се измъкнат здрави от нея са много малки!", коментира д-р Хосе Антонио Кастеняда, който ръководеше екипа при отслабването Франко. Но въпреки всичко неговият пациент се справи с новия коронавирус.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Listos para entrevistas fuimonos

A post shared by Juan Pedro Franco (@juanpfranco) on

За да изгуби част от теглото си, той премина през комплексно лечение и три операции. Преди това Франко можеше единствено да лежи в леглото си и не можеше да ходи заради огромната си телесна маса. За него се грижеше майка му, но тя почина от пандемията на 66-годишна възраст.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.