На този етап не се предвижда отмяна на зимния сезон

Австрия предупреди скиорите, че правилата тази зима ще са различни. Страната иска да посрещне туристите, които носят огромни приходи на местните хора и на държавния бюджет, но пандемията плаши много хора и Виена се опитва да намери баланс между сигурността и забавлението.

Канцлерът Себастиан Курц обяви, че ще бъдат забранени бурните купони, след каране на ски, типични за алпийските заведения. Той предупреди, че всички посетители в заведенията ще трябва да стоят на разстояние един от друг и да спазват дистанция. На този етап не се предвижда отмяна на зимния сезон.

„Карането на ски, посещението на ресторант, настаняване в хотел, шопинг, разходка сред природата, културен туризъм или уелнес ваканция - всичко това ще бъде позволено в Австрия. Но партитата, във вида в който ги познаваме, няма да са възможни. Просто рискът от заразяване е прекалено висок”, каза той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.