Хората са подавали сигнали, но до момента решение няма

Серия от катастрофи заради крави, овце и прасета на път в столичния район „Кремиковци”. Хората сигнализират, че масово по улиците се движат различни животни  - от кози до едър рогат добитък. Внезапната им поява вече е причинила няколко инцидента. 

Хората са подавали сигнали, но до момента решение няма и затова се готвят за протест.

„Проблемът е от години и той е голям. Животните са стотици, а пастирите само един или двама. Добитъкът излиза и пресича пътя. Няколко са вече случилите се катастрофи, има и заведени дела. Много е опасно, защото животните – крави и овце, излизат и през нощта”, обясни жител на „Кремиковци”.

Кметът на Район „Кремиковци” Лилия Донкова обяви, че са предприети множество действия. „Институцията с компетенция по животните е БАБХ. Дотам сме подавали множество сигнали, включително до институциите, на които агенцията е подчинена. Имахме съмнения, че те не си вършат работата и прикриват действия на собственика на животните”, каза тя.  

Донкова допълни, че са налагани глоби, които обаче не решават проблема.

Още гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.