Най-малко четирима са ранени при атаката, има задържан

Нападение затвори централен район в Париж. Тежко въоръжени полицаи отцепиха улиците около бившата редакция на списанието „Шарли Ебдо”. Двама души са били ранени в атака с хладно оръжие. Единият е пострадал сериозно.

Видео: Руптли

Арестувани са двама заподозрени. Иззето е и оръжие, което един полицай описа като мачете, а друг - като месарски сатър.

 

Полицаите обявиха, че проверяват съмнителен пакет в близост до бившата редакция. В него не бяха открити експлозиви или други опасни вещества.

 

Премиерът на Франция отиде на мястото на атаката. Антитерористичното звено на полицията води разследването. Все още не са обявени самоличността на нападателите и предполагаемите им мотиви.

„Първо, атаката е станала точно пред вратата на бившата редакция на „Шарли Ебдо”. Второ, атаката е направена точно в часа, в който бяха съдебните процеси на терористите от 2015-та. Решихме да разследваме престъплението и от гледна точка за терористична атака, както и от ъгъла да е само криминално деяние”, заяви прокурорът Жан-Франсоа Рикар.

„Искам да изкажа съчувствие на семействата на пострадалите, както и на колегите на тези двама журналисти. Искам също да благодаря на органите на реда. Свършили са си работата бързо”, каза министър-председателят Жан Кастекс.

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Париж

Няма данни за пострадали български граждани при нападението в Париж, съобщиха от Министерството на външните работи.

Предприета е полицейска акция, като към момента районът е отцепен.

Българското посолство е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост. Българските граждани могат да се свържат с мисията ни на следните телефони: +33 1 45 51 85 90, +33 1 45 51 85 90.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.