С тях щяла да стане по-справедлива, смятат синдикатите

КНСБ предлага промени в данъчната система. Синдикатите искат въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата за страната, 15% данък върху доходите на физически и юридически лица, както и намаляване на общата ставка на ДДС на 15 на сто.

А целта е по-справедлива данъчна система.

Председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова коментира, че е важно как подобни изменения биха се отразили на приходите в бюджета.

„КНСБ не предлага увеличение на данъците, а преразпределение. Нашите предложения не само,че не са в полза на фиска, а и леко негативни, което значи по-малко изземване от фирмите и хората. Ще разтоварим физическите лица и ще натоварим юридическите”, обясни Пламен Димитров, КНСБ.

„Трябва да се надгради и с останалите данъци, има и имуществени данъци, които са сериозен елемент в данъчното облагане и данъчната система. Аз съм скептично настроена, че това, което предлагат, би довело до по-голяма справедливост за работещите и неработещите хора”, заяви Менда Стоянова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.