Премиерът беше на посещение в завод в село Люляково

Две нови програми в подкрепа на бизнеса у нас започват следващия месец. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на обиколка в село Люляково. 80 милиона лева са предназначени за малкия и средния бизнес, а други 68 млн. за фирми с оборот над половин лева.

Премиерът Бойко Борисов посети компания за автомобилни части край Бургас, за да провери как ѝ се отразява програмата 60/40. Той се допита и до мнението на служителите.

„Доволни сме, няма съкратени, изплащат ни и заплатите”, посочи работник.

 

Мярката 60/40 има огромен ефект не само в компанията "Нурсан Отомотив ЕООД" в с. Люляково - но и при още над 10 000 работодатели, осигуряващи препитанието на общо 300 000 българи! Допълнителни 68 млн. лв. предвиждаме в подкрепа на предприятията с над 500 000 лв. оборот и още почти 80 млн. лв. за малките и средни фирми. Също така даваме между 50 000 лв. и 150 000 лв. за изграждане на детски кътове на работните места. Другите нека говорят, ние работим и показваме на място резултатите. Нашата сила е връзката с хората. А когато те са спокойни, имат работа и получават заплати в най-тежката световна криза - значи сме се справили добре!

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 26 септември 2020 г.

 

Премиерът обяви, че от другата седмица правителството отпуска 15 млн. лв за изграждане на детски кътове във фирмите. Те ще могат да получат между 50 и 150 000 лева.

„За да могат родителите, особено майките, които са на гъвкаво работно време или се налага да задържите повече или да ги извикате повече на работа, да има децата къде да си играят”, обясни премиерът Борисов.

Другия месец стартират още две програми в подкрепа на бизнеса. 68 милиона лева са предназначени за фирми с оборот над 500 000 лв за оперативни разходи.

„Почти 80 милиона ще бъдат насочени към малките и средните фирми, за да се преустроят производствата в условията на COVID-19. Да си направят преградите, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно, за да работят”, допълни министър-председателят.

Борисов: ООН няма алтернатива в развитието на международното право и на многостранното сътрудничество

Борисов отново похвали бързата реакция на България при настъпването на пандемията. „Затова тези мерки ги вкарваме веднага - да може да се работи и хората да са по-сигурни, да не внасяме паника, че ще се затваря и ще губят работни места. Напротив - най-важното за психическото здраве е да знаят, че има работа и сигурност”, категоричен бе премиерът.

По-късно Бойко Борисов отиде на оглед на строящата се отсечка Айтос - Провадия. „Докато другите само се заяждат и сеят омраза, ние - само работа. Показваме, че десетилетия не е правено”, коментира той.

 

33-километровият Айтоски проход е най-удобната и кратка връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“. Ремонтът на пътя се осъществява с общо 24,3 млн. лв. европейско и държавно финансиране. След 15 месеца всичко трябва да е готово. Основно ще бъдат ремонтирани 6 мостови съоръжения, ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка в целия участък, ще се възстановят банкетите и откосите на пътя. Отсечката ще е с обновени ограничителни системи, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 26 септември 2020 г.

 

Борисов не подмина и темата за предстоящите избори. „Тези, които си правят тънки сметки, да не им споменавам имената, че им се вдигат акциите - могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция. Те затова работят. Но в опозиция не ни трябват. Ние сме достатъчно силни. Или управляваме и носим отговорност и показваме всеки ден направеното, или не им обръщаме внимание”, каза още премиерът.

 

Докато другите искат власт на всяка цена, сеят омраза и агресия - ние откриваме работни места. И показваме как строим обекти, които с десетилетия не са пипани. Поехме ангажимент да ремонтираме Айтоския проход и го изпълнихме. Така се работи и така се носи отговорност. Хората лесно могат да видят кои наистина действат и кои са по тънките сметки. В ГЕРБ на Конгрес сме решили, че с БСП и ДПС коалиция няма как да има. Нашите партньори са ясни - Обединени патриоти, СДС. На ченгеджийските номера на останалите внимание няма да обръщаме, защото така политика не се прави. Прави се с откриване на заводи, работни места, големи строежи и помощ за бизнеса.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 26 септември 2020 г.

 

Той заяви, че вече е дал задача да бъдат построени поне още три язовира по Черноморието. Огледа и новата пречиствателна станция в Айтос.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.