5 километра е колоната от чакащи автомобили

Кално свлачище спря движението през Кресненското дефиле. Свличането на земна маса е станало в началото на участъка в посока от Благоевград към Кресна.

Около 5 километра вече е колоната от чакащи автомобили на място. Над 200 кубически метра земна маса са се свлекли откъм село Крупник и са затворили движението по главен път Е-79, предаде БГНЕС.

По разчистването на калната маса работят две машини, а пътят и в двете посоки е затворен. Румънски автомобил се опита да премине и заседна в калта.

„Надявам се, че до два - три часа ще успеем да се справим”, каза директорът на Областното пътно управление - Благоевград Иван Кунев. 

Движението и в двете посоки е преустановено. Обходният маршрут е през Симитли – Разлог- Попови ливади – с.Катунци – с. Марикостиново и обратно, уточняват от полицията. 

За четвърти път през последните 10 години, вследствие на пороен дъжд, върху пътя се свличат кал и пръст, от дълбоко дере в Крупнишката планина, припомня БГНЕС. 

Порой наводни улици и паркинги в Благоевград (СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.