Още миналата седмица той обяви и приоритетите ѝ

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов официално учреди партията си „Републиканци за България”.  При пристигането си за срещата със симпатизантите обаче Цветанов беше посрещнат от застрахователи от „Лев инс”, които го обвиниха в репресия и му дадоха 20-ет дневен срок да отговори на зададени от тях въпроси.

Под звуците на химна 1123 симпатизанти на новата политическа партия „Републиканци за България” единодушно гласуваха и избраха учредителя й Цветан Цветанов за свой лидер. А на свой ред той заяви, че най-късно до месец ще успеят да покрият всички райони на страната. А обещанието, което даде, е, че няма да управлява едностранно.

Цветанов: При всички положения щях да напусна ГЕРБ

„Нека не остава усещането, че партия „Републиканци за България” ще се управлява от джипка, от която ще се раздават пари – безотчетно и без никаква прозрачност”, заяви Цветанов.

Учредителлното събрание днес обаче започна без 3-ма от заявилите участие от Силистра. А Цветанов заяви, че не са тук, защото им е оказван натиск.

 

 

„От ръководителя на ГЕРБ, разбира се. Вижте, има много подобни индикации през последните седмици и тук искам да се обърна към премиера Борисов, който все пак е и председател на ГЕРБ – това ли ще бъде начина, по който ще се работи при следващите избори?”, попита Цветанов.

Цветанов представи инициативния комитет на „Републиканци за България"

На този фон,  минути преди да влезе при симпатизантите си, Цветанов също беше обвинен в репресия - от служители на „Лев инс”, които го причакаха, за да му връчат протестна декларация. В която изразяват възмущение от втория му опит да се върне в политиката.  А в нея го обвиняват, че „точно вие сте събирателен образ на слепотата на българското правосъдие, на пропуските в закона и на задкулисието в управлението.

„Влизайки в залата, се срещнахме на входа. Нито е имало ултиматум, нито нещо, което сега вие формулирате и ми задавате въпроси”, заяви Цветанов.

Чрез декларацията обаче застрахователните служители дават 20 дни срок на лидера на „Републиканци за България”, в които да даде обяснение за „показни”, по думите им акции преди 10 години, разпоредени именно от Цветанов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.