Руският опозиционер беше изписан на 22 септември

Германският канцлер Ангела Меркел тайно е посетила руския опозиционер Алексей Навални в берлинската клиника "Шарите", преди да бъде изписан на 22 септември. Това съобщи германското издание "Шпигел", като се позова на собствени източници, предаде БТА.

Нова версия за отравянето на Навални (ВИДЕО)

Според сайта на списанието Меркел е "подчертала с необичайния си жест солидарността на правителството на федералната република с Алексей Навални". Тя е посетила критика на Кремъл "при пълна секретност" в клиниката, докато още е бил на легло.

По данни на "Шпигел" визитата й за пореден път сочи, че канцлерът не смята да приключи случая "Навални" тихомълком и ще се опитва да изясни всички обстоятелства около случилото се с него.

Алексей Навални съобщи за следи от „Новичок”

Германското правителство посочва, че тестове, направени в Германия, Франция и Швеция, са установили, че критикът на Кремъл е бил отровен. Берлин поиска обяснения от Москва, която отрича да е замесена в инцидента и казва, че не е видяла доказателства за извършено престъпление.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.