Любимият спорт на Мо Салах и Рафа Надал вече и у нас

Харесвате активната почивка и обичате да се разтоварвате със спорт? Имаме предложение за Вас! Изпробвайте силите си в едно от най-модерните спортни предизвикателства за Европа и Америка – падел.

Падел е изключително динамичен и може да бъде практикуван от всеки, без значение дали е професионален спортист или любител. Сред феновете му са супер звезди като нападателя на Ливърпул Мохамед Салах и тенис величията Рафаел Надал и Анди Мъри. Всъщност спортът доста прилича на тенис, но се играе от четирима и не изисква специална подготовка.

През септември София се нареди сред европейските столици, които предлагат отлични условия за практикуването му. Заслугата за новооткритите кортове е на спортната верига Decathlon, която се е заела с мисията да развива и популяризира спорта у нас. Първите две игрища се намират на територията на магазин Decathlon Витоша, а още два предстои да бъдат открити на паркинга на магазин Подуяне.

Какво е падел

Това е спорт, изключително привлекателен за любители, защото предлага супер кардио тренировка, комбинирана със забавление. Може да бъде наречен групов, защото се играе от отбори. Всеки от тях обаче наброява само двама играчи, което го прави перфектен за семейно развлечение или за уикенд среща с приятели.

Най-лесно бихме могли да го оприличим на комбинация между тенис и скуош. Правилата за сетове и геймове са като при тениса, както и точкуването. Полетата на отборите отново са разделени с мрежа. Разликата е обаче, че игрището е оградено със стени, както при скуоша. Целта е да се отбележи точка в противниковото поле, като играчите имат право да използват рикошетите в стените като част от играта.

Къде да играете

Четирите нови падел кортове очакват своите играчи. Изградени са от компанията за спортни стоки и екипировка Decathlon, която е и ключов фактор за развитието на този спорт у нас. Ще ги откриете на територията на магазин Decathlon Витоша, както скоро и в Подуяне. Тези игрища са на разположение на лоялните клиенти на компанията, а цените за ползване са съвсем достъпни – 16 лева на час за корт.

Запазването на игрище е изключително лесно. Не е нужно да ходите на място, нито да звъните по телефона. Достатъчно е да се възползвате от новата платформа Play by Decathlon. С нея директно онлайн виждате графика за свободните часове и можете да направите резервация.

Нужна ли е специална екипировка

  • Ракета. Падел ракетата е по-къса в сравнение с тази за тенис и има каишка, с която се закача за китката. Еластичната част, с която се удря топката, не е кордаж, а е тънка, равна и плоска;
  • Падел топки. На пръв поглед е лесно да объркаш топката за падел с тази за тенис. Всяка от тях обаче има своите специфики и е препоръчително да бъдат използвани по предназначение, което гарантира по-дългия им живот и оптимални резултати. В зависимост от играещите, можете да вземете топки за деца, за начинаещи, напреднали и т.н.;
  • Маратонки. Паделът обикновено се играе на изкуствена трева или пясък, което означава, че за практикуването му са Ви нужни маратонки, които имат отлично сцепление и предотвратяват хлъзгането.

Марката KUIKMA е специално разработена за падел от Decathlon. В магазините и онлайн сайта на компанията ще откриете пълен набор от екипировка за този атрактивен спорт за деца и за възрастни: екипи, маратонки, ракети, топки и различни аксесоари.

Макар да е създаден през 60-те години на миналия век и да е спечелил хиляди фенове по цял свят, паделът е все още недостатъчно познат у нас. Възползвайте се от възможността да бъдете сред първите, които ще изпробват новите кортове. Запазете час за себе си и своите приятели още днес!