Говорят свидетели на агресията, станала в центъра на Пловдив

Агресия между ученици в центъра на Пловдив разбуни духовете в социалните мрежи. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, за да се предотвратят по-сериозни инциденти. В основата на конфликта се оказа непоносимост към хора с различна сексуална ориентация. Организаторът на протеста е 14-годишно момче. След случая се постави въпросът как и защо се стигна до организирания бой.

Брутална агресия между ученици в Пловдив (ВИДЕО)

„Имаше над 50 момчета, някои бяха доста интелигентни. Опитах се да разговарям с тях. По думите им градинката е за майки с деца, а не за хора с различна сексуалност. Разбрахме, че са се организирали  в Instagram. Мятаха яйца, пръчки, павета. Имаше ранени момичета, а едно от тях припадна. Полицията се отзова почти веднага. После дойде и жандармерия. След като ги изгониха, момчетата тръгнаха към площад „Съединение”. Там са наплюли други момичета”, разказа една от свидетелките на случката. По думите на друга момчетата са били част от футболни агитки.  

Родител отказа да пусне детето си на училище заради тормоз (ВИДЕО)

В ефира на „Здравей, България” психиатърът д-р Веселин Герев обясни какво може да доведе до подобно поведение.

„В тази възраст настъпват основни психологически кризи при развитието на младежите. Едната е кризата на авторитетите. Това вече не са учителите и родителите, а бунтарите. Паралелно с с това върви и кризата на приоритетите, които вече не включват училището. Тези протестни прояви целят да се демонстрира сила. Третата криза е на сексуалността. За нея се говори много малко. В тази възраст момчетата започват да се възприемат като момчета, а момичетата като момичета. Нормално е, когато има различни от тях да се прояви нетърпимост. Нормално е 14-годишно момче да прояви такава агресия. Това няма да е нормално за 40-годишен мъж”, коментира специалистът.

Повече гледайте във видеото

СЛЕД БОЯ МЕЖДУ УЧЕНИЧКИ: Каква е причината за агресията и ще има ли наказани?

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.