От РЗИ отчитат сериозен ръст на заразените деца и учители

Сериозен ръст на заразени с коронавирус деца и учители в столичните училища, отчитат от РЗИ.
В над 20 от учебните заведения са установени случаи на COVID-19, съобщи директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев, цитиран от за Дарикнюз.

Става въпрос обаче за единични случаи. "Засега нямаме нито едно огнище в софийско училище. Към момента няма хоспитализирани ученици с COVID-19. В повечето случаи при учениците става въпрос само за носителство", коментира д-р Пенчев.

От изследваните до момента около 600 учители на територията на София пък много малък процент имат изградени антитела.

Ученици от Габрово ще учат онлайн заради 16 заразени с коронавирус учители

Сред педагозите обаче, за разлика от развоя на инфекцията при децата, има налице клиника на заболяването, но като цяло няма тежки случаи, обясни д-р Пенчев.

Подробни данни за заболеваемостта в учебните заведения на територията на столицата ще бъдат изнесени по време на първата пресконференция на Националния щаб за борба с коронавируса в четвъртък.

Учени: COVID-19 не се предава чрез кърмата

Попитан защо в повечето училища в столицата учениците седят по двама на чин,  директорът на РЗИ-София коментира, че в някои учебни заведения децата са настанени по едно на маса, но прилагането на мерките е изцяло въпрос на организация от страна на училищното ръководство.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.