Това обявиха на извънреден брифинг от партията

ДПС определи като успех резултата си от частичните местни избори в неделя.

Движението спечели седем от общо десет кметски места, където имаше свои кандидати. Председателят на партията обяви, че ако  „използва терминологията на други сили, то ДПС е разгромила ГЕРБ, и БСП, и всички останали в 7 от изборите”.

На брифинг от партията  разкритикуваха действията на протестиращите, които хвърляха яйца по централата на движението. 

ПРИ ИЗБОРИ ДНЕС: Пет сигурни партии влизат в парламента

Мустафа Карадайъ остро осъди „този акт на вандализъм, който няма място в демократична българия по време на мирен протест”. Според него подобни действия показват липса на перспектива, ясна визия и идеи.

“Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ,  днес се сетиха и направиха голямо откритие – протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи. С антиДПС постановки идват на власт, с антиДПС кампания се задържат на власт и си тръгват от властта. И с антиДПС реторика се опитват да станат център на медийния интерес. Нереализирани политици или кандидат политици се опитват да ползват ДПС като тръмплин за властовите си амбиции. Какво се очаква от ДПС с тези провокации?”, заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Митинг-концертът в София премина спокойно

А от "Отровното трио" обясниха, че протест пред ДПС е имало, защото макар и в опозиция, от Движението понякога са гласували заедно с управляващите, или са осигурявали кворум.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.