Иззетата дрога е събрана в 13 чувала

Окръжна прокуратура – Стара Загора е повдигнала обвинения за притежание на 79,5 кг марихуана с цел разпространение срещу шестима души, съобщава Пресцентърът на Апелативна прокуратура – Пловдив,

В понеделник в с. Малко Дряново, служители на МВР открили множество растения, разпръснати за сушене в стаите и коридорите на къща, собственост на единия от заподозрените.

ДОКЛАД: Кокаинът е по-достъпен от всякога в Европа

При извършен на място полеви наркотест растенията реагирали на марихуана.  Иззетата дрога е събрана в 13 чувала, като общото й тегло е 79 килограма и 500 грама.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, като предстои да бъдат назначени експертизи и да се извършат други процесуално-следствени действия.

Прокуратурата с масови проверки за дрога около училищата

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора шестимата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.  

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.