Херцогинята искаше да скрие подробности от личния си живот

Меган, херцогинята на Съсекс, загуби поредната съдебна схватка в делото си срещу британския таблоид "Мейл он сънди", след като Висшия съд в Лондон разреши на вестника да включи в защитата си подробности от неотдавна публикувана биографична книга, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Съпругата на принц Хари, който е внук на кралица Елизабет Втора, съди издателя "Асошиейтед нюзпейпърс" за статии в "Мейл он сънди", публикувани миналата година, които включват откъси от писмо, което Меган е написала до баща си Томас Маркъл през август 2018 г.

Меган Маркъл и принц Хари нарушиха „телевизионното мълчание”

Преди делото, което се очаква да започне догодина, вестникът поиска разрешение да допълни материалите си с аргумента, че Меган и Хари са сътрудничили в съставянето на биографичната книга "Да намериш свободата", посветена на живота им и излязла на пазара през август. Според адвокатите на вестника книгата показва, че Меган е възнамерявала някои подробности от живота й да бъдат оповестени, включително и части от въпросното писмо.

Принц Чарлз "спря кранчето" на Хари и Меган

Очаква се делото да започне на 11 януари и да продължи от седем до десет дни. Меган и Хари живеят в Калифорния, след като се оттеглиха като високопоставени членове на британското кралско семейство през март. Засега разходите по делото на защитата на Меган са под 1,8 млн. британски лири, а на вестника - над 1.2 млн. британски лири.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.