Недоволни са от предложени промени в обучението на кандидат-шофьорите

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е предложила промени отнасящи се до практиките в шофьорските курсове. Идеята е да се повиши качеството на обучението и така да се намалят инцидентите и жертвите по пътищата. От бранша, обаче, заплашват с протести. Според тях идеите ще родят корупционни практики и много от автошколите няма да могат да отговорят на изискванията.

 

 

„Благодаря на „Автомобилна администрация”, че със своето бездействие и своите негативни действия успя да обедини бранша. Всички излизаме в 11 часа на пресконференция, на която ще искаме среща с министър-председателя”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Според него се вкарват текстове, които облагодетелстват определени хора.

"Тези промени биха ни вкарали в един парадокс. Ние трябва да имаме регистрация като търговски обект, в нашите школи работят преподаватели не продаваме зеленчуци или дюнери. Искат и документ за трудова медицина, която видите ли щяла да ни казва колко човека може да се обучават в една зала или учебен център, вкарва се и това, че автомобилите трябва да бъдат собственост на учебния център или на лизинг, такситата собственост на фирмата ли са", добави Иванов.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.