Това заяви Крум Зарков от левицата

„Докладът на Комисията не е изненада за нас. Ние многократно сме подчертавали тези проблеми. Трябва да разберем и Комисията да се престраши да каже, че липсва каквато и да е индикация, че правителството и управляващото мнозинство имат воля за решаването на проблемите. Докладът не споменава наличието на такава воля”. Това каза Крум Зарков от БСП на брифинг след публикуването на докладите на ЕК за върховенството на закона в страните членки.

ЕК представи доклад за общото състояние на върховенството на закона в страните членки

„Това, че има корупция не е новина. По страниците на доклада е отбелязано, че 80 000 знаят, че тя е разпространена в България, те са и на площада”, коментира още депутатът от БСП.

„В този доклад, който е различен от Механизма за сътрудничество и проверка, многократно се споменава, че механизмът остава. ЕК ще вземе крайното си решение за продължаването му, което поставя България, заедно с Румъния, в качество на наблюдавана страна”, разясни още Зарков.

 

 

„Докладът започва с главния прокурор и проблемите, свързани с институцията. Медиите са разработени в цял раздел много подробно и изключително критично. Мисля, че и двата проблема са от еднаква степен по важност”, добави още Зарков.  

Според него „затвореното управление” стеснява гражданското общество като начин за правене на политика. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.