Хората се събраха пред Съдебната палата и на пл. „Независимост”

84-и ден продължават антиправителствените протести с искания за оставка на правителството и предсрочни избори. Недоволство имаше пред Съдебната палата в София. От „Правосъдие за всеки” се събраха на демонстрация под надслов „Да изчистим правосъдието, а то ще изчисти всичко останало!“. Демонстрантите поискаха оставката на главния прокурор, Висшия съдебен съвет, като и спешна реформа в съдебната система. Датата на протеста там не беше избрана случайно. Тя съвпада с публикуването на доклада на Европейската комисия за България.

 

 

Паралелно с акцията пред Съдебната палата протестиращи се събраха и на площад „Независимост”. Там бяха прожектирани клипове по сградата на бившия Партиен дом.

След това недоволните се отправиха на традиционното си шествие до „Орлов мост”. Към тях се присъединиха и недоволни граждани, които преди това се събраха пред сградата на Съдебната палата в София.

Протестиращите в София се отправиха на традиционното си шествие

Протестиращите в София се отправиха на традиционното си шествие

Публикувахте от Новините на NOVA в Сряда, 30 септември 2020 г.Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.