Армения и Азербайджан отказаха да преговарят помежду си

Провал на опитите за спиране на боевете в Нагорни Карабах. Армения и Азербайджан отказаха да преговарят помежду си. Двете страни отново се обвиниха взаимно за избухналите сражения. Опитите на международната общност да окажат натиск над Баку и Ереван продължават.

Днес президентът на Иран говори с премиера на Армения, за да търси вариант за спиране на сраженията. Кризата пък скара Турция и Франция. Двете съюзнички в НАТО си размениха обвинения. Анкара смята, че с подкрепата си за Армения, Франция одобрява окупацията на територии на чужди държави. От Париж отвърнаха, че турците излишно разпалват кризата.

„Отбелязвам политическите декларации на Турция. Те са недомислени и опасни. Франция, като член на групата от Минск, е безпристрастна. Това ме кара да се чувствам загрижен заради войнствените изказвания, идващи от Турция в последните часове. Те премахват каквито и да е задръжки пред Азербайджан да опита да завземе обратно Нагорни Карабах. Това няма да приемем”, заяви президент на Франция Еманюел Макрон.

Продължават боевете между Азербайджан и Армения

КОНФЛИКТЪТ В НАГОРНИ КАРАБАХ: Международната общност помирява двете страни

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.