Законът дава повече права на кабинета

Британският парламент одобри удължаване на извънредните закони, които дават големи права на правителството да налага ограничения, за да спре разпространението на COVID-19.

С 330 гласа "за" срещу 24 "против" парламентът гласува да се удължи действието на Закона за коронавируса, който според някои депутати от управляващата партия не само отнема граждански права, но и се налага с диктат, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Парамедици се придвижват с летящи костюми в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Удължаването на закона бе одобрено, след като правителството успя да потуши назряващ бунт в редиците на консерваторите и обеща на депутатите, че при вземането на важни общонационални мерки ще се консултира с парламента и когато е възможно ще подлага тези мерки на гласуване, преди те да влязат в сила.

Нов рекорд на заразени с COVID-19 във Великобритания

Най-старото българско училище във Великобритания посреща деца в условията на пандемия

Най-добрият начин да се избегне по-нататъшно затягане на мерките заради COVID-19 е да се спазват вече наложените ограничения, каза британският премиер Борис Джонсън.
В сряда за втори пореден ден новите случаи на заразени за един ден във Великобритания надхвърлиха 7000.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.