Съперниците в Кливланд започнаха с обидите малко след началото на дискусията

Форматът на следващия телевизионен дебат на кандидатите за президент от Демократическата и Републиканската партии ще бъде променен поради тяхното поведение в първия дебат, проведен във вторник в Кливланд, Охайо. Това се казва в изявление, публикувано в сряда на уебсайта на Комисията за дебати, която се финансира от частни дарения, съобщава ТАСС, цитирана от БГНЕС.

ПЪРВИ ТЕЛЕВИЗИОНЕН ДЕБАТ: Остри нападки и реплики между Тръмп и Байдън

„Дебатът снощи ясно демонстрира необходимостта от структурни допълнения към формата на останалата част от разискванията, за да се осигури по-подредено обсъждане на теми. Комисията ще разгледа внимателно промените, които скоро ще бъдат приети и обявени”, се казва в изявлението. Комисията благодари на модератора на първия дебат - журналистът на „Фокс Нюз“ Крис Уолъс, за професионализма, показан по време на дебата между Байдън и Тръмп.

Съперниците в Кливланд започнаха с обидите десет минути след началото на дискусията. Байдън ту препоръчваше на Тръмп да млъкне, ту подигравателно го подканваше да продължи да „плямпа”, наричайки опонента си „клоун“ и „лъжец“. В отговор стопанинът на Белия дом постави под съмнение умствените способности на бившия вицепрезидент на САЩ и изрази мнение, че почти половин век в политиката не е правил нищо полезно за своите сънародници.

Тръмп и Байдън излизат на първи дебат преди изборите

Първият кръг от дебати за президентска кампания се проведе в аудиторията на университета Case Western Reserve в Кливланд. Вторият дебат между Тръмп и Байдън ще се проведе на 15 октомври в Маями (Флорида), третият на 22 октомври в Нешвил (Тенеси).

Общите избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември. Те ще избират президента и вицепрезидента, всички 435 членове на Камарата на представителите и една трета от Сената на Конгреса и губернатори на 13 щата и територии.

Байдън очаква лични нападки от Тръмп в първия телевизионен дебат

Джо Байдън с хитър ход преди дебата с Тръмпц

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.