Българският шампион победи "Динамо" Брест в плейофа в четвъртък

За пети път в историята си "Лудогорец" влезе в групите на Лига Европа след победа като гост с 2:0 над "Динамо" Брест. Успехът дойде в заключителните минути на двубоя след попадения на златните козове на Павел Върба от резервната скамейка. Първо Елвис Ману даде аванс за "орлите", а малко след това Ихинио Марин удвои преднината на тима си. Силен двубой изигра и юношата на разградчани Доминик Янков, който бе в основата и на двете попадения.

"Лудогорец" стартира по-добре двубоя. В първите минути Бернард Текпетей бе грубо фаулиран от защитник на беларусите. Домакините заложиха на по-директен футбол с бързо пренасяне на играта от защита в нападение.

В четвъртата минута Пламен Илиев бе принуден да се намесва решително, след като Павел Седко бе изведен зад гърба на защитата. Атакуващият футболист на "Динамо" стреля по земя, но много слабо и българският страж улови топката.

Първите минути на двубоя определиха ролите, които двата отбора ще приемат. Разградчани задържаха продължително топката, като много активен бе левият фланг, където действаха Антон Недялков и Бернард Текпетей. От своя страна "Динамо" бе приел играта в собствената си половина и изчакваше за организирането на бързи контраатаки.

Двата отбора подходиха предпазливо в началните минути като липсваха опасните ситуации пред двете врати. В 13-ата минута "Лудогорец" организира добра контраатака. Доминик Янков действа много технично и продължи към Каули, но бразилецът се забави и подаде към Стефан Баджи. Пътят на топката обаче бе пресечен.

 

 

В 18-ата минута домакините организираха добра атака по десния фланг. Последва центриране в наказателното поле, но Алекс Сантана се намеси решително срещу Роман Юзепчук.

В 23-ата минута Динамо откри пролука в защитата на разградчани. Артьом Биков настигна топката и центрира почти от голлинията около границата на наказателното поле, но изстрелът на Максим Витус бе много неточен и кълбото излезе в аут.

В ответната атака "орлите" организираха бързо нападение, което завърши с изстрел на Каули, но топката срещна тялото на Йевхен Хачериди и излезе в ъглов удар.

В 27-ата минута Каули и Текпетей размениха бързи подавания на границата на наказателното поле, след което ганаецът свали към Алекс Сантана. Бразилецът обаче не успя да нанесе добър удар и вратата на Сергей Игнатович не бе застрашена.

Постепенно "Лудогорец" упражни натиск и това доведе до нова опасност. Клаудиу Кешеру задържа добре в наказателното поле и подаде към Текпетей, но изстрелът на крилото бе блокиран.

В 31-ата минута Сисиньо проби отдясно и подаде към Доминик Янков в наказателното поле. Халфът овладя и продължи към Баджи, но изстрелът на сенегалеца бе слаб и Сергей Игнатович улови.

Четири минути по-късно Седко нахлу в половината на разградчани и нанесе удар, но Антон Недялков се намеси решително и спря изстрела. Последва бърза контраатака на "Лудогорец". Текпетей получи отляво и смени посоката, но и неговият удар попадна в тялото на бранител в бяло.

В 43-ата минута Алекс Сантана сгреши в центъра, което доведе до голова опасност за домакините, но Пламен Илиев напусна наказателното си поле и изчисти.

Минута по-късно "Лудогорец" получи отлична възможност да открие резултата. Текпетей бе изведен отляво. Крилото напредна и стреля, но Игнатович се намеси решително. След това Кешеру стигна до отбитата топка, но се подхлъзна и я изпрати в аут.

 

 

В добавеното време и "Динамо" можеше да открие резултата. Савитски стреля от около 12 метра, след което топката срещна тялото на Оливие Вердон, но за щастие кълбото премина над напречната греда.

Разградчани стартираха по-добре втората част. Янков напористо проби по левия фланг. Младокът центрира почти от голлинията, но Кешеру остана под топката и нямаше как да я засече във вратата.

"Динамо" отговори в 53-ата минута, когато Биков получи топката в наказателното поле и нанесе плътен изстрел от въздуха, преминал над напречната греда.

Лудогорец за 5-и в групите на Лига Европа Лудогорец е за 5-и път в групите на Лига Европа! Това стана факт след успех с...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Thursday, 1 October 2020

Две минути по-късно пред Кешеру се откри нова отлична възможност. Янков си размени подавания отдясно със Сисиньо, след което халфът навлезе навътре и подаде към румънеца в наказателното поле. Нападателят се освободи от съперник и нанесе плътен удар, но Игнатович изби. Последва корнер на "Лудогорец", след който Кешеру пак се оказа на стрелкова позиция. Той обаче отново не намери целта.

В 59-ата минута румънецът бе замесен в още една добра атака за разградчани. Янков го изведе в наказателното поле и той стреля от малък ъгъл, но се получи рикошет и топката излезе в ъглов удар.

"Динамо" постепенно пренесе играта в половината на разградчани. В 65-ата минута Михаил Гордейчук пое в наказателното поле и веднага стреля по земя, но топката излезе в аут.

"Лудогогорец" отговори мигновено. Сисиньо получи отдясно и центрира остро в наказателното поле, но отново Кешеру не намери очертанията на вратата. Последва изстрел на Янков от дистанция, но халфът се подхлъзна и не успя да затрудни Сергей Игнатович.

 

 

В 69-ата минута шансът бе на страната на "орлите". След изпълнение на ъглов удар Йевхен Хачериди нанесе удар с глава. Топката срещна тялото на Козмин Моци и се удари в левия страничен стълб. Габи Кики опита добавка, но Пламен Илиев изби в корнер.

В 73-ата минута "Лудогорец" откри резултата! Разградчани организираха великолепна атака. Клаудиу Кешеру изведе Янков със скрит пас зад гърба на защитата. Халфът не се замисли и продължи към Елвис Ману, за когото остана лесната задача да реализира на празна врата.

Шест минути по-късно разградчани нанесоха и втори удар по противника си. Янков отново се оказа в ролята на организатор. Халфът продължи в наказателното поле към Елвис Ману. Нидерландецът задържа и подаде към непокрития Ихинио Марин, който отблизо нанесе силен удар за 2:0.

Веднага след попадението, "Лудогорец" се опита да се възползва от паниката в действията на домакините. Ману продължи да тормози отбраната на "Динамо". Крилото навлезе в наказателното поле и стреля, но Игнатович изби.

Последваха две опасности пред вратата на "орлите", но Илиев решително улови ударите на Михаил Гордейчук.

Официално: Българската перла на "Лудогорец" преподписа

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ НА ДВАТА ТИМА:

"ДИНАМО" БРЕСТ: Сергей Игнатович, Роман Юзепчук, Йевхен Хачериди, Габи Кики, Максим Витус, Артьом Биков, Сергей Кисляк, Павел Савитски, Давид Тве, Павел Седко, Абдулайе Диало

Треньор: Сирахей Ковалчук

"ЛУДОГОРЕЦ": Пламен Илиев, Сисиньо, Оливие Вердон, Козмин Моци, Антон Недялков, Стефан Баджи, Алекс Сантана, Доминик Янков, Каули Оливейра, Бернард Текпетей, Клаудиу Кешеру

Треньор: Павел Върба

Гл. съдия: Славко Винчич

Стадион: "Динамо", Минск

„Лудогорец” зарадва деца на социално слаби родители

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.