Малко по-рано шампионът "Лудогорец" също влезе в групите след успех с 2:0 при визитата на "Динамо" Брест

Българският "ЦСКА" отстрани швейцарския гранд "Базел" в плейофния мач от Лига Европа. „Червените” стигнаха до огромния успех в тяхната история, след като сътвориха чудесен обрат от 0:1 до 3:1 при визитата си в Швейцария. Базел откри резултата чрез Артур Кабрал, но два гола на Тиаго Родригес (72’, 88’) и гол на Ахмед Ахмедов в добавеното време донесоха голямата радост за българския отбор в сърцето на Европа.

Малко по-рано пък шампионът "Лудогорец" също влезе в групите след успех с 2:0 при визитата на "Динамо" Брест и така България ще има два представителя в групите на Лига Европа.

Стамен Белчев подреди "червените" в схема 4-2-3-1 за визитата в Швейцария. На вратата застава Густаво Бусато, като квартетът пред него бе изграден от Брадли Мазику, Юрген Матей, Валентин Антов и Пламен Гълъбов. Амос Юга и Жеферсон бяха пред защитата, а Санкаре, Кейта и Йомов подпомагаха Али Соу за вкарването на головете от българския тим.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.