Носенето на маска в клас е задължително

Протести и окупация на училища и университети в Гърция. Причината – въведеното в началото на учебната година изискване децата да бъдат с маски през цялото време заради COVID-19.

„Над 1300 училища са окупирани и това е вследствие на повишените мерки за маските”, заяви в „Здравей, България” икономистът д-р Йоаким Каламарис.

По думите  му ученици и студенти протестират срещу липсата на адекватни мерки на Министерството на образованието на Гърция, а именно осигуряване на дистанция, която е един от ключовите фактори за спиране на предаването на опасната зараза.  

Гърция и Турция с гореща линия за избягване на инциденти

„Искането на учениците е да бъдат по 15 в клас. Това обаче е невъзможно, тъй като класните стаи са твърде малко”, заяви д-р Каламарис.

„Окупацията на университетите и училищата се извършва мирно – студентите проникват в сградите на учебните заведения безпрепятствено, тъй като в повечето от тях няма охрана през нощта”, заяви д-р Каламарис.

Подробности гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.