Движението на тежка техника и камиони по него е забранено

Вече две години жители на няколко села в Търновско живеят в страх единствената им пряка връзка с град Полски Тръмбеш да не се разпадне. Мостовото съоръжение, което ги свързва е обявено за опасно. Движението на тежка техника и камиони по него е официално забранено,но има и нарушения. Разрешено е минаването само на леки коли. Пътят е третокласен и се води най-пряката връзка между три общински центъра - Свищов, Полски Тръмбеш и Стражица.

„Състоянието на моста тревожи хората, защото никой не знае в каква посока ще се развие ситуацията. Страхуват се да преминават по него, защото всеки момент може да пропадне. Обходният ни път е доста дълъг – повече от 40 км”, каза кметът на с. Каранци Денка Георгиева. 

 

 

Тя посочи, че отговорите от институциите са, че ремонт ще започне. Неясно е обаче кога и в какви срокове ще се извърши той.

Директорът на Областното пътно управление Венцислав Ангелов обясни, че съоръжението е в аварийно състояние от близо шест месеца. Преминаването по него е разрешено само за линейки, пожарни и коли на социалния патронаж.

„Има осигурено финансиране от Агенция „Пътна инфраструктура”. Ремонтът ще се случи до няколко седмици, след като мине съгласувателната процедура с Басейнова дирекция. Има изготвен проект, всичко е остойностено”, добави  директорът.

Още гледайте във видеоматериалите. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.